Nordfeldt vinnare i markanvisningstävling

Publicerat: 22 april 2021

Nordfeldt en av vinnarna i Upplands Väsbys omtalade markanvisningstävling i klassisk stil!

På torsdag 22 april presenterade Upplands Väsbys kommunstyrelseordförande Oskar Weinmar (M) de tre vinnande bidragen i kommunens markanvisningstävling längst med Mälarvägen. En av bidragen som föll Väsbyborna i smaken var bidraget från Nordfeldt.

”Det känns fantastiskt bra att vårt förslag uppskattades av Väsbyborna och att de röstade på vårt bidrag. Upplands Väsby var tydliga med vilken stil området ska ha och att vi nu får en markanvisning visar på att vi verkligen lyssnat in deras önskemål. Mälarvägen ligger precis vid infarten till Upplands Väsby och de framtida byggnaderna kommer bli bland de första man ser när man åker in mot centrum. Det är det därför extra roligt att detta blir vårt första projekt i Upplands Väsby” , säger John Lindell, VD på Nordfeldt.

Det vinnande förslaget har tagits fram av Nordfeldt i samarbete med arkitektkontoret Arkitema. Under arbetet har fokus varit på att hitta en lösning som både beställare och arkitekter anser har höga arkitektoniska värden. Den gemensamma processen har skapat ett stort engagemang och stolthet över det förslag som i tuff konkurrens har vunnit både folkets och juryns gillande.

  • Under arbetets gång har vi analyserat de kvaliteter som finns i den äldre stil som efterfrågats och hittat lösningar som fungerar i ett modernt bostadskvarter. Det har resulterat i ett bostadskvarter med höga kvaliteter som både de boende i huset och grannskapet ska kunna trivas med och känna sig stolta över, säger Cecilia Wallin, projektutvecklingschef på Nordfeldt.
  • Det har varit intressant att ta sig an en uppgift med de här speciella förutsättningarna och visa att det idag är möjligt att bygga på det här sättet. För om det är möjligt, då är mycket annat också möjligt, säger Kristina Peters, Partner och affärsområdeschef, på Arkitema.

Nordfeldts förslag rymmer ca 180 lägenheter och planeras bli hyresrätter. Bostäderna kommer variera mellan 1–5 rok och hyras ut enligt Nordfeldts sociala uthyrningsmodell, där hushåll i olika åldrar och bakgrund blandas i ett gemensamt kvarter. I de kommande kvarter kommer det bland annat finnas trivselboende 70+ (s.k. trygghetsboende) och ungdomslägenheter för personer mellan 18–26 år.

 

För mer information

John Lindell
VD, Nordfeldt
070 549 86 48
Cecilia Wallin
Projektutvecklingschef, Nordfeldt
070 548 25 11

 

Om Nordfeldt

Nordfeldt är ett familjeägt fastighetsbolag som utvecklar både hyresfastigheter och bostadsrätter. Hyresrätterna uppförs för egen förvaltning och långsiktigt ägande. Nordfeldt arbetar efter den egna modell ”Ett socialt partnerskap” som syftar till att axla en del av kommunala utmaningar och bidra till positiva livsspiraler för hyresgästerna.

Relaterade nyheter

Pressmeddelande Traneberg

Pressmeddelande Traneberg

Nordfeldts erhåller en direktanvisning i Alvik om drygt 50 lägenheter. Byggstart kan ske under 2026 och ett nytt vackert hus kan stå färdigt under 2028.

Ny medlem till Sveriges Allmännytta

Ny medlem till Sveriges Allmännytta

Nordfeldt Development AB är väldigt stolta över att vi blivit antagna som medlemmar i Sveriges Allmännytta. Ett kvitto på att vi arbetar rätt; hållbart och med hyresgästens trivsel i fokus.

Möt vår nya kollega Dylan!

Möt vår nya kollega Dylan!

Hej Dylan, hur känns det att komma till Nordfeldt?
Det känns efterlängtat och spännande. Min ambition är att få komma hit med det jag kan och bidra till en förvaltning utöver det ordinära. Det känns roligt att få arbeta fram rutiner och processer för hur vi vill förvalta våra fastigheter samtidigt som vi ska vara en revolutionerande fastighetsförvaltare som hyresgästerna vill ha som hyresvärd.

Vi tar vårt ansvar

Vi tar vårt ansvar

Situationen i Ukraina berör oss alla och självklart vill vi ta vårt ansvar. Vi har därför skänkt 250 000 kronor till...

Vi rustar för framtiden!

Vi rustar för framtiden!

Igår flyttade vi från Nacka till Mörby Centrum, Golfvägen 2, i Danderyd. Med vårt nya kontor har vi möjlighet att växa...