Nordfeldt skapar hållbara och trivsamma hem för generationer

Nordfeldt är det lilla bolaget med stort fokus på social hållbarhet. Vi bygger för en långsiktig förvaltning för alla typer av hushåll. ”Ingen kan göra allt men alla kan göra något”. Den inställningen har vi tagit fasta på.

Nordfeldt är ett familjeägt fastighetsbolag med ett starkt socialt patos som grundades 2015 av Gunnar Nordfeldt, tidigare vd på ByggVesta. Genom vårt samarbete med Bantorget Hyresbostäder AB (som ägs av LO och sju andra fackförbund) har vi en stark finansiär, men också en partner som delar vår passion för social hållbarhet.

Nordfeldt har många års erfarenhet av stadsplanering, bostadsutveckling, projektering, byggproduktion och förvaltning. Vårt perspektiv är uthålligt och långsiktigt, och vi vill att människor i varierande åldrar och med olika förutsättningar ska kunna leva tillsammans i samma kvarter. Vår vision är att skapa mångfaldskvarter som vi kallar HyggeBo.

Vi vill att våra fastigheter ska bidra till en levande och attraktiv stad, och att de som bor i våra kvarter trivs i sin bostad. Projekten utvecklas efter platsens specifika behov i nära samarbete med vår entreprenör och ofta i dialog med människor som bor och vistas på platsen. Att kunna leva en grönare livsstil är idag en självklarhet för många, och naturligtvis även för oss. När vi utvecklar våra projekt ser vi därför till att ge våra hyresgäster bästa förutsättningarna för att leva mer hållbart.

I dagsläget är Nordfeldt verksam i Stockholm, Göteborg och Malmö.