Ny affär mellan Nordfeldt och Bantorget Hyresbostäder

Publicerat: 6 november 2020

Hyllie i Malmö skall utvecklas till Öresundsregionens mest miljösmarta stadsdel. Solkvarteren skall bli en tydlig exponent för Malmös höga miljöambitioner. Nordfeldt och Bantorget Hyresbostäder har slutit avtal om att tillsammans uppföra och äga en hyresfastighet i Hyllie i Malmö bestående av 85 bostäder. Fastigheten kommer att ha lokalt producerad solel motsvarande 35 procent av totala elbehovet.

-Vi är stolta och glada att vi har genomfört ytterligare en affär med Bantorget Hyresbostäder, det visar att vi gör rätt saker. Vi ser fram emot många flera affärer tillsammans, där vi har ett starkt fokus på social och ekologisk hållbarhet säger John Lindell, vd på Nordfeldt.

-Vi är glada att ha genomfört en tredje affär med Nordfeldt genom vårt gemensamt ägda bolag. Nu är vi representerade i alla tre storstäderna, Stockholm, Göteborg och Malmö. Ambitionen är fortsätta växa tillsammans med Nordfeldt säger Erik Spernaes, vd Bantorget Hyresbostäder som ägs av LO och sex andra fackförbund.

Solkvarteret påbörjas med ett första spadtag 3 december 2020 och beräknas stå inflyttningsklart i mars 2022.

 

För mer information:

John Lindell                       Erik Spernaes
VD, Nordfeldt                         VD, Bantorget Hyresbostäder
070-549 86 48                      070-366 27 29

Relaterade nyheter

Pressmeddelande Traneberg

Pressmeddelande Traneberg

Nordfeldts erhåller en direktanvisning i Alvik om drygt 50 lägenheter. Byggstart kan ske under 2026 och ett nytt vackert hus kan stå färdigt under 2028.

Ny medlem till Sveriges Allmännytta

Ny medlem till Sveriges Allmännytta

Nordfeldt Development AB är väldigt stolta över att vi blivit antagna som medlemmar i Sveriges Allmännytta. Ett kvitto på att vi arbetar rätt; hållbart och med hyresgästens trivsel i fokus.

Möt vår nya kollega Dylan!

Möt vår nya kollega Dylan!

Hej Dylan, hur känns det att komma till Nordfeldt?
Det känns efterlängtat och spännande. Min ambition är att få komma hit med det jag kan och bidra till en förvaltning utöver det ordinära. Det känns roligt att få arbeta fram rutiner och processer för hur vi vill förvalta våra fastigheter samtidigt som vi ska vara en revolutionerande fastighetsförvaltare som hyresgästerna vill ha som hyresvärd.

Vi tar vårt ansvar

Vi tar vårt ansvar

Situationen i Ukraina berör oss alla och självklart vill vi ta vårt ansvar. Vi har därför skänkt 250 000 kronor till...

Vi rustar för framtiden!

Vi rustar för framtiden!

Igår flyttade vi från Nacka till Mörby Centrum, Golfvägen 2, i Danderyd. Med vårt nya kontor har vi möjlighet att växa...