Meny Stäng

FLATÅS ALLÉER I GÖTEBORG

Hyresrätter för många

I Flatås Göteborg startar i november 2018 uppförandet av ett nytt projekt som vi hoppas skall skapa broar, trygghet och trivsel. I två bostadshus med totalt 194 lgh, gemensam träffpunktslokal, takterrass, trygghetsboende och en integrerad förskola tror vi oss nå många målgrupper i samhället.

Hållbart boende

I projektet förenas social hållbarhet med ekologisk. Med spårvagnshållplats inom 100 m och en satsning på olika mobilitetsinsatser vill vi underlätta de boendes ekologiska miljöval i vardagen. Skyddad cykelparkering, cykelpool med specialcyklar, cykelgarderober och cykelverkstad finns i huset. Värmen i husen kommer från förnyelsebara energikällor och genom en solcellsanläggning på taket tar vi hand om den övervägande delen av fastighetselen. Energilösningarna motsvarar klassificeringen för passivhus.

 

Vårt projekt vid Nymilsgatan ingår i Göteborgs jubileumssatsning BoStad2021 med sikte på att till 2021 färdigställa 7000 bostäder utöver tidigare planerade. Projektet byggstartades under november 2018 och de första lägenheterna kommer att stå klara till sommaren 2020.

Hyresrätten har en bred uppgift på dagens bostadsmarknad och efterfrågas av många olika hushåll. Här finns ungdomsbostäder för de som söker sin första bostad, trygghetsbostäder för äldre, bostäder för barnfamiljer intill förskola och skola liksom bostäder för personer med behov av särskilt stöd. Granne med bostäderna ligger en F6-skola, ett fritidshem och en aktivitetspark.

Projektstatus


Projektfakta


Område: Flatås, Göteborg
Avstånd till kollektivtrafik: 100 m till spårvagn
Antal lägenheter: 194 st
Solceller: Ja
Förmedling: HomeQ 
Status: Förvaltning
Första inflyttning: Sommaren/Hösten 2020
Arkitekter: Arkitektbyrån Design, 02 Landskap samt Cream Architects AB 


Bygget steg för steg…

Nya hyresgäster flyttar in i Göteborg

Just nu flyttar våra hyresgäster in i hus 2 i Flatås, Göteborg och totalt är ytterligare 96 hyresrätter färdigställda i vårt kvarter. Vi är extra stolta över att åtta utav lägenheterna erbjudas till boende med särskilt stöd, BMSS, som hyrs av Göteborgs stad.

Lediga lägenheter kvar på Nymilsgatan

Uthyrningen av den andra och sista etappen i Nordfeldts projekt på Nymilsgatan har pågått sedan augusti, och det finns fortfarande chans att få en av hyresrätterna, däribland våra trivselboenden (trygghetsboende för dig som är äldre)..

Första hyresgästerna på Nymilsgatan

Nu anländer de första flyttlassen till Nymilsgatan i Flatås. Under juli månad kommer huset att fyllas av förväntansfulla hyresgäster, och vi på Nordfeldts kommer göra…