FYRKLÖVERN 2 – Centrala Upplands Väsby

FYRKLÖVERN 2 – Centrala Upplands Väsby

Om området

Kvarteret ligger vid infarten till centrala Upplands Väsby med gångavstånd till Väsby centrum med butiker och restauranger. Här har du också tillgång till natur, fina motionsspår, badhus och ett flertal skolor och förskolor.

Till fots kommer du till Upplands Väsby pendeltågstation som tar dig till centrala Stockholm på 30 minuter och Arlanda på bara några minuter, och vid bussterminalen tar du dig vidare i stora delar av norrort.

Om kvarteret

Här upprättar vi kvarteret Fyrklövern 2 i klassisk stil. Med en arkitektur som för tankarna till gångstråk i anrika storstäder kommer kvarteret upprättas i sten och med butiker och caféer på markplan. Projektet är ett av förslagen som röstades fram som vinnare av bland annat Väsbyborna själva i en markanvisningstävling som anordnades av Upplands Väsby kommun 2021.

Bostadsområdet kommer blanda de bästa kvaliteterna ifrån den äldre stilen men med samma krav som på ett modernt kvarter. Projektet har fokus på social och ekologisk hållbarhet med bland annat solceller och andra tekniska lösningar för att minska på klimatavtrycket.

Byggstart

Preliminärt 2024

Inflyttningsdatum

Preliminärt 2026