Meny Stäng

SOLKVARTEREN I HYLLIE MALMÖ

Om projektet

Solkvarteret är ett kvarter med höga miljöambitioner och ett flertal mobilitetslösningar för dig som hyresgäst. De 85 hyresrätterna är fördelade på två hus som med sina vinklar skapar en naturlig innegård tillsammans med vallen mot Hyllie allé som går längs med fastighetsgränsen. Här omges du av grönska och utrymme för att umgås med familj, vänner och dina grannar. Spendera tid vid pergolan, någon av möbelgrupperna eller varför inte på gräsmattan?

Kvarteret ligger i direkt anslutning till den nyetablerade Hyllie Park och med gångavstånd till Hyllie Station och Emporia. Huskropparna har en igenkännande arkitektur med sin unika grönfärg, de rundade hushörnen och ståtliga sex våningar. Stora delar av taken är täckta med solceller som bidrar med en viktig del till kvarterets totalt energibehov.

I källaren finns ett rymligt cykelgarage med tillhörande cykelverkstad och med en anslutning till en ramp som gör cykeln lättillgänglig. För dig som hyresgäst finns också tillgång till mobilitetslösningar med både bilpool och cykelpool med eldrivna lådcyklar. För dig med egen bil finns parkering i det nybyggda parkeringsgaraget intill.

Lägenheterna

Lägenheterna är mellan 26–76 kvm fördelade på 1–3 RoK. Alla bostäder har vita väggar, genomgående ekparkett och stora fönster som ger ett ljust intryck. Köket är fullt utrustad med bland annat induktionshäll, varmluftsugn och diskmaskin. I badrummet har du tillgång till tvättmaskin och torktumlare, i mindre lägenheter finns en kombimaskin av utrymmesskäl.

Området

Hyllie är ett snabbt växande område i Malmö med ett heltäckande serviceutbud runt hörnet. Här hittar du på gångavstånd till förskolor, skolor och ett centrum med stort utbud av butiker, restauranger och caféer. På bara några minuter når du knutpunkten för kollektivtrafiken som tar dig till Malmö C på 6 minuter, Kastrup på 12 minuter och Köpenhamn på en halvtimme.

Projektstatus


Projektfakta


Område: Hyllie Malmö
Gatuadress: Bures gata, Hyllie vattenparksgata
Totalt antal lägenheter: 85 st (1-3 RoK, 26-77 kvm)
Förmedling: Boplats Syd
Status: Uthyrning pågår