Meny Stäng

FYRKLÖVERN 2 - Upplands Väsby

Om projektet

I Upplands Väsby, norr om Stockholm, upprättar vi kvarteret Fyrklövern 2 i klassisk stil. Med en arkitektur som för tankarna till gångstråk i anrika storstäder kommer kvarteret upprättas i sten och med kommersiella verksamheter på markplan. Projektet är ett av förslagen som röstades fram som vinnare av bland annat Väsbyborna själva i en markanvisningstävling som anordnades av Upplands Väsby kommun 2021.

Bostadsområdet kommer blanda de bästa kvaliteterna i från den äldre stilen med kraven på ett modernt kvarter. Projektet har fokus på social och ekologisk hållbarhet med solceller och andra tekniska lösningar för att minska klimatavtrycket.

Kvarteret kommer rymma ca 180 lägenheter och planeras bli hyresrätter. Bostäderna kommer bland annat hyras ut som seniorbostäder samt ungdomslägenheter för dig mellan 18 och 26 år.

Område

Kvarteret ligger vid infarten till centrala Upplands Väsby med gångavstånd till Väsby centrum med butiker och restauranger. Här har du också tillgång till natur, fina motionsspår, badhus och ett flertal skola och förskolor.

Till fots kommer du till Upplands Väsby station som tar dig till centrala Stockholm på 30 minuter och Arlanda på bara några minuter med pendeltåg, och vid bussterminalen tar du dig vidare i stora delar av norrort.

Projektstatus


Projektfakta


Område: Upplands Väsby – Fyrklövern 2
Antal lägenheter: ca 180
Status: Byggstart planerad till 2023
Arkitekt: Arkitema


Bygget steg för steg…

Nordfeldt vinnare i markanvisningstävling

Nordfeldt en av vinnarna i Upplands Väsbys omtalade markanvisningstävling i klassisk stil! På torsdag 22 april presenterade Upplands Väsbys kommunstyrelseordförande Oskar Weinmar (M) de tre…