Meny Stäng

EMBLA 2 i Hyllie, Malmö

I öppna landskap med nära till naturen

I Embla 2 färdigställdes 2017 60 lgh i Malmös nya stadsdel Hyllie som har ambitionen att bli en global förebild för hållbar stadsutveckling. Ett boende beläget ett stenkast från såväl kontinentalt stadsliv som böljande slätter.
Projektet avyttrades 2019 till Bantorget Hyresbostäder.

Flatås Alléer i Göteborg

Hyresrätter för många

I Flatås Göteborg startar hösten 2018 ett projekt med bostäder för många hushållstyper. Här finns utöver bostäder för banfamiljer, ungdomsbostäder, trygga bostäder för äldre och bostäder med särskild service. I två bostadshus med 194 lgh, gemensam träffpunkt, takterrass, cykelverkstad och en integrerad förskola skall vi bygga broar för trygghet och trivsel.

Årstafältet i Stockholm

Ett trähusprojekt värt att uppmärksamma

Hösten 2017 startade planeringen av 180 bostäder som skall uppföras i trä på Årstafältet i Stockholm. Nordfeldts har tillsammans med Lindbäcks, efter en tävling, fått förtroendet utveckla tre bostadsrättskvarter, med hustyper från tre till nio våningar, en levande huvudgata och ett torg vid en av stadsdelens entréer.

Solkvarteren i Hyllie, Malmö

Ett pilotprojekt för klimatsmart solteknik

Hyllie i Malmö är Malmös nya miljösmarta stadsdel.  Solkvarteren skall bli en tydlig exponent för Malmös höga ambitioner och Staden har valt 6 byggaktörer för att omsätta planerna i Solkvarterens bostadsprojekt.
Nordfeldt kommer att bidra med ca 85 bostäder. Detaljplanen är färdig och arbetet har börjat med att utifrån en sammanfattande bild av tänkbara miljöval bestämma de lösningar som är mest lämpade här. Byggstarten är beräknad till tredje kvartalet 2019.

Bikarbonatet 1, Hökarängen

“En ny arkitektonisk årsring”

I nära anslutning till Hökarängens tunnelbanestation har nu uppförandet av Bikarbonatet 1 påbörjats. Projektet, bestående av fem originella punkthus, innehåller totalt 107 hyresrätter i varierande storlek.