Meny Stäng

Nordfeldt vinnare i markanvisningstävling

Nordfeldt en av vinnarna i Upplands Väsbys omtalade markanvisningstävling i klassisk stil!

På torsdag 22 april presenterade Upplands Väsbys kommunstyrelseordförande Oskar Weinmar (M) de tre vinnande bidragen i kommunens markanvisningstävling längst med Mälarvägen. En av bidragen som föll Väsbyborna i smaken var bidraget från Nordfeldt.

”Det känns fantastiskt bra att vårt förslag uppskattades av Väsbyborna och att de röstade på vårt bidrag. Upplands Väsby var tydliga med vilken stil området ska ha och att vi nu får en markanvisning visar på att vi verkligen lyssnat in deras önskemål. Mälarvägen ligger precis vid infarten till Upplands Väsby och de framtida byggnaderna kommer bli bland de första man ser när man åker in mot centrum. Det är det därför extra roligt att detta blir vårt första projekt i Upplands Väsby” , säger John Lindell, VD på Nordfeldt.

Det vinnande förslaget har tagits fram av Nordfeldt i samarbete med arkitektkontoret Arkitema. Under arbetet har fokus varit på att hitta en lösning som både beställare och arkitekter anser har höga arkitektoniska värden. Den gemensamma processen har skapat ett stort engagemang och stolthet över det förslag som i tuff konkurrens har vunnit både folkets och juryns gillande.

  • Under arbetets gång har vi analyserat de kvaliteter som finns i den äldre stil som efterfrågats och hittat lösningar som fungerar i ett modernt bostadskvarter. Det har resulterat i ett bostadskvarter med höga kvaliteter som både de boende i huset och grannskapet ska kunna trivas med och känna sig stolta över, säger Cecilia Wallin, projektutvecklingschef på Nordfeldt.
  • Det har varit intressant att ta sig an en uppgift med de här speciella förutsättningarna och visa att det idag är möjligt att bygga på det här sättet. För om det är möjligt, då är mycket annat också möjligt, säger Kristina Peters, Partner och affärsområdeschef, på Arkitema.

Nordfeldts förslag rymmer ca 180 lägenheter och planeras bli hyresrätter. Bostäderna kommer variera mellan 1–5 rok och hyras ut enligt Nordfeldts sociala uthyrningsmodell, där hushåll i olika åldrar och bakgrund blandas i ett gemensamt kvarter. I de kommande kvarter kommer det bland annat finnas trivselboende 70+ (s.k. trygghetsboende) och ungdomslägenheter för personer mellan 18–26 år.

 

För mer information

John Lindell
VD, Nordfeldt
070 549 86 48
Cecilia Wallin
Projektutvecklingschef, Nordfeldt
070 548 25 11

 

Om Nordfeldt

Nordfeldt är ett familjeägt fastighetsbolag som utvecklar både hyresfastigheter och bostadsrätter. Hyresrätterna uppförs för egen förvaltning och långsiktigt ägande. Nordfeldt arbetar efter den egna modell ”Ett socialt partnerskap” som syftar till att axla en del av kommunala utmaningar och bidra till positiva livsspiraler för hyresgästerna.