Meny Stäng

Möt vår nya kollega Therese!

Äntligen har vi vår nya projektutvecklingschef Therese Lundborg på plats på kontoret i Mörby Centrum. I sin roll kommer hon fortsätta utveckla vårt arbete att etablera fler trivsamma bostadskvarter. Vi fick en fikastund med Therese när hon började.

Hej Therese, hur känns det att komma till Nordfeldt?

Det känns riktigt roligt att vara i gång och få jobba vidare med frågor inom samhällsutveckling. Det är frågor som ligger mig varmt om hjärtat och som jag arbetat med både i den privata sektorn och senaste 10 åren i kommunala verksamheter.

Vad gör samhällsutveckling intressant enligt dig?

Jag är arkitekt i botten och för mig är arkitektur en del av samhällsutvecklingen. När nya bostadsprojekt planeras är det viktigt att ta hänsyn till och lyssna på människorna som lever och bor på platsen. Jag brinner särskilt för att bidra till utveckling av platser och områden som upplevs otrygga. Med hjälp av arkitektur kan nya kopplingar stärkas och åstadkomma bättre flöden med mer liv och rörelse, och som i sin tur skapar ökad känsla av trygghet och bättre orienterbarhet.

Varifrån kommer det intresset?

Det är en väldigt bra fråga. Arkitekturen är nog ärvd av familjen, men sen har jag ett starkt intresse för samhället i stort och det här blir mitt sätt att bidra. Att med rätt förhållande mellan platsen, människorna och utformningen av kvarteren och ekonomi.

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag umgås gärna med nära och kära över en middag, vilket jag tycker är väldigt mysigt. Vi har en gammal gård i skärgården och där finns det alltid något som behöver göras, speciellt nu på våren när det är dags att börja plantera. Annars gillar jag att titta på serier när jag har tid över.

Lycka till i nya roll och varmt välkommen till Nordfeldt!