Meny Stäng

Där människor trivs

Trygghet är självklart en viktig del i boendet, men vi slår också ett extra slag för att våra hyresgäster även ska trivas hemma.

Det innebär att vi engagerar oss lite extra för att du som hyresgäst ska känna dig riktigt välkommen när du flyttar in, under tiden du bor hos oss och när du eventuellt väljer att flytta. Men allra helst vill vi att våra hyresgäster stannar kvar från att de flyttar till sin första ungdomslägenhet till stora familjelägenheten, för att på ålderns höst umgås med andra i våra trivsellägenheter.

För att du och alla andra hyresgäster ska trivas är vi noga med att hålla en hög kvalitet på vår gestaltning och att det alltid är snyggt och rent i gemensamma utrymmen. Vi ser också till att det finns flera mötesplatser både inomhus och utomhus som skapar möjlighet att umgås i våra fastigheter. Det gör vi för att du ska kunna umgås och lära känna dina grannar. För vi är övertygade om att när vi kan träffas ökar vår känsla av att trivas.

Det är också viktigt för oss att ha en hög närvaro och därför har vi anställda bo- och trivselvärdar i våra bostadsområden. Deras uppgift är att finnas till hands och anordna aktiviteter för våra hyresgäster.

”Ung till äldre-timmen”

När du som yngre flyttar in i en ungdomslägenhet hos oss skriver du på ett särskilt ambitionsavtal. Ambitionen är att du minst en timme per månad hjälper eller umgås med dina äldre grannar. Det kan exempelvis handla om att sätta upp nya gardiner eller gå och handla. Men det kan lika gärna innebär att ni tar en fika eller går en promenad i solen.

Sagt om Nordfeldts

”Det känns så bra att ha flyttat till en hyresfastighet, där ägarrepresentanter visar så stort intresse för sina hyresgäster.”

”Själv har jag större delen av mitt liv bott i eget hus eller i Brf så jag måste erkänna att jag hade förutfattade meningar om hur det är att bo i en hyreslägenhet. Men jag är glatt överraskad och har mött så mycket respons vilket jag nog inte väntat mig.”

”Här finns ett liv i gemenskap med barn, unga och äldre – precis som livet ska vara.”